Det har kommit influensa mellan mig och planen för lansering av den här sidan… Men jag hoppas på snar bättring för hela familjen så att jag kan sätta igång för fullt igen. När jag skriver detta är TV:n på i bakgrunden och där pratas om framtidens fiskepolitik. Jag hör att de pratar om Marine Stewardship Council och jag reagerar för det har jag skrivit om i Ekopedian, men aldrig stött på i min vardag. Det handlar om märkning av fiske som sker på ett hållbart sätt. Mannen som talar är generalsekreterare för Världsnaturfonden, Lasse Gustavsson, och han säger att Walmart är den första, och hittills enda, kedja som har uteslutande MSC-märk fisk i sina butiker. Hoppas att några stora svenska livsmedelsakedjor hoppar på det tåget! Jag tycker alltid det är svårt när man står i fiskdisken (och även i fiskaffären) att veta vad som är OK. Tänk så skönt om man visste att allt i butiken var OK. Det blå MSC-märket garanterar att varan kommer från ett välskött fiske och att den inte bidragit till problemet med överfiskning och det är väl ett rimligt krav att ställa (minst sagt!). Vem hinner först? ICA eller Coop? Eller är det någon annan butikskejda som är smart och tar täten här?